Nederlandse en Belgische marktleiders milieukundig veldwerk en grondboringen slaan de handen ineen


11/07/12

Sialtech uit Nederland en Geosonda uit België, de twee marktleiders op het vlak van milieukundig veldwerk en grondboringen, hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

 

Sialtech, het grootste onafhankelijke veldwerkbureau voor milieukundig bodemonderzoek in Europa, kwam vorig jaar via een MBO in handen van zijn directeur, de heer Henk Nijmeijers. Het bedrijf, met vestigingen te Houten, Maastricht en Assen, voert niet enkel in Nederland, maar door heel Europa en daarbuiten veldwerkzaamheden uit. Sialtech is werkzaam op het gebied van milieukundig, geotechnisch en archeologisch (water)bodemonderzoek. Zo voerde het bedrijf recentelijk een groot archeologisch bodemonderzoek uit in Denemarken, evenals verschillende grote waterbodemonderzoeken in Nederland.

 

Geosonda, sinds veertig jaar pionier op het vlak van sonderingen, heeft sinds zijn integratie in de ExeQutes Groep zijn activiteiten gediversifieerd met milieukundig veldwerk. Op deze manier heeft het bedrijf unieke kennis opgebouwd met specifieke technieken als CPT- en MIP-sonderingen, welke niet alleen in België maar ook in Frankrijk worden uitgevoerd. Samen met de unieke ervaring van zijn Franse zusterbedrijf biedt Geosonda met verschillende boorinstallaties staalnames, metingen en verkenningsboringen aan. Zo werden recentelijk de pressiometerproeven voor de bouw van het nieuwe NAVO-hoofdkwartier in Evere uitgevoerd en heeft Geosonda zich ook gespecialiseerd in de stabiliteit voor de oprichting van windmolenparken.

 

“Door het samenbrengen van kennis en know-how en door een beroep te kunnen doen op elkaars gespecialiseerde machinepark, de ene op het vlak van sonic drilling en de ander op het vlak van direct push boringen, beschikken beide bedrijven nu over nog ruimere mogelijkheden om een totaalpakket van diensten aan hun klanten aan te kunnen bieden”, zegt Frank De Palmenaer, CEO van de ExeQutes Groep. Verder zal de Nederlandse boorafdeling van ABO-Milieuconsult geïntegreerd worden in Sialtech, hetgeen voor Sialtech een extra uitvalsbasis in Goes (Zeeland) betekent.

 

“Naast het ruimere aanbod en de spreiding van de kantoren, waardoor we niet alleen dichter bij de klanten maar ook dichter bij de werknemers aanwezig zijn, vormt de combinatie van beide bedrijven een sterke speler om internationale opdrachten aan te nemen”, zegt Henk Nijmeijers, die behalve directeur van Sialtech ook voorzitter is van de sectie Meten van de Nederlandse beroepsfederatie SIKB.

 

Door het samenwerkingsverband kunnen Sialtech en Geosonda nu gezamenlijk meedingen naar grote opdrachten van infrastructuurwerken, welke door beide bedrijven niet alleen in West- en Oost-Europa, maar ook in Noord-Afrika uitgevoerd kunnen worden. Verder kan door deze samenwerking het groeiparcours versterkt worden dat beide bedrijven de voorbije jaren aflegden. Beide bedrijven vonden elkaar omdat ze veiligheid en kwaliteit steeds tot hun handelsmerk maakten.

 

Artikel samenwerking in de Vlaamse zakenkrant "De Tijd"


Terug naar het overzicht...